tiistai 20. elokuuta 2013

Mitä matkalla haluaisin tehdä, -Elina

Tämän tekstin tietoja keräilin netistä, pääset pieneen matkaoppaaseen klikkaamalla tätä.

Ulkomaanprojektin toteutus matkaan ei ole enää montaa päivää jäljellä ja mulla päässä ainakin liikkuu jo kovaa vauhtia, että mitähän sitä pakkaa mukaan, paljonko rahaa varaa ostoksiin ja tuliaisiin, missä olisi mukava käydä syömässä ja mitä nähtävyyksiä haluaisin nähdä. Ilmakin syyskuun alussa on todennäköisimmin vielä hyvä kesän jäljiltä ja oon niin innoissan!! 
Meidän tarkastelu perspektiivi Malagan kohdallahan on kulttuuri. Haluaisin tutustua Malagan ruoka kulttuuriin "Malagan vanha ydinkeskusta eli centro historico on paikka, jossa on monenmoisia ruokapaikkoja joka makuun. Kalaruoat ja etenkin grillikala ovat suurta herkkua kaupungissa, ja näitä on hyvä maistella Alameda Principal -bulevardin varrella ja tienoilla."
maistaa paikallista viiniä "Jos Malagan matkalla haluaa todellakin uppoutua kaupungin juomaperinteeseen, kannattaa suunnata Bodega Antiqua Casa de Guardia -viinitupaa (Alameda Principal 20), joka sijaitsee kaupungin toisen huomattavan puistobulevardin varrella"
Mahdollisesti käydä arabialaisessa kylpylässä ja tutkia nähtävyyksiä hevoskärry ajelun lomasta. Ostella tietenkin niitä tuliaisia ja shoppailla!! "Malagan paras seutu tehdä ostoksia on ns. centro historico eli historiallinen keskus, jonka pääshoppailukatu on Calle Marques de Larios. Tämä leveä kävelykatu johtaa Paseo del Parque -bulevardilta Plaza de la Constitucion -aukiolle."
Visiitti johonkin lähikaupunkiin tutkailemaan paikkoja olisi myös mahtava! Mehän ollaankin kyllä Fuengirolassa iso osa reissusta yötä, mutta sieltäpä nyt ei olis pitkä matka :) ja ainakin oppaan mukaan Funegirola on täynnä shoppailu mahdollisuuksia!

-Alcazaba -linnake (MALAGA) (ilmaiseksi linnakkeelle pääsee sunnuntaisin klo 14.00. 3,55€ yhteislipulla pääsee sekä Alcazaban, että Gilbralfaon linnakkeille. Gilbralfaon linnakkeelta näkymä ympäri Malagaa on kaupungin parhaita)
- museo visiittejä (jos museoissa mielii vierailla paljonkin, kannattaa hankkia Malaga-kortti. Sillä pääsee sisään ilmaiseksi moneen museoo ja muihinkin nähtävyyksiin, ja lisäksi sillä voi matkustaa ilmaiseksi joukkoliikennevälineillä.)

Fuengirolan majoitukseemme kuuluu uima-allas, mutta pakko päästä ainakin yhtenä päivänä löhöilemään jollekkin hiekkarannallekkin!!

En voi muuta sanoa ku, että oon ihan super innoissani!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti